Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس امام جمعه موقت شیراز با اشاره به برداشت‌های مختلف در مورد علت قیام امام حسین(ع)، به استان کلام امام سوم شیعیان، امر به معروف و نهی از منکر را علت اصلی این قیام دانست.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالرضا محمودی چهارشنبه در مراسم زیارت عاشورا و عزاداری پنجمین روز محرم که در جهاددانشگاهی فارس برگزار شد، بیان کرد که؛ برخی گفته اند علت قیام عاشورا بیعت نکردن امام حسین(ع) با یزید بود، برخی هم علت را دعوت کوفیان از ایشان می‌دانند، اما علت اصلی انجام فریضتین بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمودی با اشاره به کلام معصوم، گفت: امام حسین(ع) تصریح و تاکید کردند که فلسفه قیام طلب اصلاح در امت جدم است. امام حسین(ع) راه را از بیراه نشان داد.

او با یادآوری اینکه آنچه در اذهان بسیاری از دین نقش بسته مطلب ناقصی است، تصریح کرد: وقتی امام می‌فرمایند علت قیام امر به معروف و نهی از منکر است، تمام واجبات الهی تحت شمول فریضتین قرار می‌گیرد. امام حسین(ع) حج که واجب الهی است را تبدیل به عمره کرد و با هدف امر به معروف از مکه خارج شد. واجب خدا بعضی مهم، بعضی اهم است، وقتی اهم باشد، جایی برای مهم نیست.

این استاد دانشگاه با اشاره به روایتی که امام حسین(ع) از پیامبر(ص) نقل فرمودند، در خصوص مواجهه با سلطان جائر، گفت: همه احکام الهی مطابق با فطرت بشر است، حتی یک حکم الهی را نمی‌توان سراغ گرفت که فطرت انسان را پس بزند، خالق خصوصیاتی در انسان قرار داده که بخشی نظیر صداقتف امانت داری، عدالت و ... معروف و حَسَنه یعنی معروف و بخشی زشت و ناپسند مانند دروغ و خیانت در امانت و ظلم و ... است. اینکه انسان دعوت پیامبران را می‌پذیرد به دلیل دعوت پیامبر به معروف و حسنه است.

محمودی با تاکید براینکه ویژگی زندگی اجتماعی در هم تنیده بودن افکار، رفتار و اقوال است، گفت: نمی‌توان زندگی اجتماعی داشت اما رفتار فردی را پیش گرفت؛ در مقابل نمی‌توان بی تفاوت هم بود، خصوصا وقتی امام می‌فرماید که من اراده‌ کرده‌ام بر انجام امر به معروف و نهی از منکر؛ در زندگی اجتماعی نمی‌توان نسبت به یکدیگر و نسبت به سلطان جائر بی‌تفاوت بود؛ ارتباط وثیقی (محکم) بین حاکم و مردم وجود دارد، امیرالمومنین(ع) هم در خطبه ۱۲۶ نهج‌البلاغه به آن اشاره فرموده است.

او با اشاره به اینکه تاثیر حاکم بر مردم بیش از تاثیر پدران بر فرزندان است، حاکم را نیز متاثر از مردم دانست و گفت: وقتی مردم صالح باشند، حاکم صالح خواهد بود و اگر حاکم صالح باشد، مردم نیز صالح خواهند بود.

محمودی با یادآوری مسئولیت انسان در جامعه و زندگی اجتماعی، طرح اینکه "عیسی به دین خود، موسی به دین خود" را رد و خاطرنشان کرد که چنین مفهومی خلاف فطرت بشری و زندگی اجتماعی و مدنی است. در زندگی اجتماعی همه نسبت به یکدیگر مسئول هستند.

او ادامه داد: بعضی مواقع امواج تبلیغات باعث تاثیر بر اجتماع شده و رفتار اشتباهی به عادت تبدیل می‌شود، به عنوان مثال همه صاحب‌نظران علم تغذیه و پزشکی، خوردن نوشابه را برای سلامتی مضر می‌دانند اما اکثر ما در وعده‌های مختلف غذایی نوشابه مصرف می‌کنیم.

محمودی با نقد لیبرال دموکراسی مد نظر غرب، گفت: این دموکراسی یعنی حق با من است، حتی اگر دیگران حقشان پایمال شود، اما آیا حق با امپریالیزم و عاملان کشتارهای جمعی نظیر هیروشیما و ناکازاکی است؟ آنها مواردی را قصد دارند دیکته کنند که با مذاق خودشان سازگار است و معتقد هستند آزادی یعنی آنچه آنها می‌گویند و تعریف می‌کنند و در همین مسیر نظریه دهکده جهانی را مطرح کرده و معتقدند این دهکده یک کدخدا باید داشته باشد.

امام جمعه موقت شیراز با بیان اینکه آزادی به معنای بی بند و باری نیست و براساس فطرت انسانی همه افراد در یک زندگی اجتماعی در قبال هم مسئول هستند، گفت: باید مراقب ذائقه سازی باشیم.

محمودی همچنین با قدردانی از جهاددانشگاهی به واسطه برگزاری چنین برنامه‌هایی، این رخدادها را زمینه‌ساز ایجاد و گسترش فضای معنوی و معنویتی دانست که منجر به تحکیم همدلی، همراهی و وحدت خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به همت جهاددانشگاهی فارس، از ابتدای ماه محرم، هر روز مراسم قرائت زیارت عاشورا و سخنرانی و اقامه عزاداری در رسای بزرگداشت سید و سرور شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و دیگر شهدای حماسه عاشورا، برگزار شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی جهاد دانشگاهی پویش قرائت زیارت عاشورا امر به معروف و نهي از منكر سلطان جائر ارتباط حاکم و مردم زندگی اجتماعی امر به معروف امام حسین ع علت قیام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۶۲۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا حسنی آهنگر در نشست با رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اظهار کرد: هدف ما دستیابی به مکتب دانشگاهی تراز انقلاب اسلامی بوده که مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب که همان قرائت اسلام ناب است.

وی با بیان اینکه ۱۵ سالی است در این حوزه را کار کردیم، گفت: الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم و در دو برنامه پنج‌ساله این الگو را پیاده‌سازی کردیم که مورد توجه ریاست‌جمهور قرار گرفت. بعد از گزارش‌های وزیر علوم و معاون اول ریاست‌جمهوری ایشان متقاعد شدند که بیایند دانشگاه را از نزدیک ببینند.

رئیس دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) با اشاره به ضرورت نگاه راهبردی به شهر، استان، منطقه و جهان گفت: تمدن‌سازی اسلامی بر دو محور تربیت انسان‌های تراز تمدنی و تولید علم، فناوری و محصولات فن‌آورانه مبتنی بر نظریه‌پردازی شکل می‌گیرد که هر دو امر یادشده محصول و خروجی دانشگاه‌ها است.

حسنی‌آهنگر با بیان اینکه دانشگاه‌های ما در حوزه امنیتی-دفاعی فوق‌العاده درخشیدند، گفت: وعده صادق اتفاق خیلی‌بزرگی بود، چرا که به ۴ کشور صاحب سلاح اتمی شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی حمله کردیم و فقط رژیم اسرائیل را نزدیم.

وی اضافه کرد: از جایی که نخستین پهپاد ما بلند شد، بیش از ۱۰۰ هواپیمای مختلف از جمله F-15، F-16 و F-35 در آسمان سوریه، عراق، اردن تا رژیم صهیونیستی بالای سر این پهپادها بودند. ناوهای جنگی در مسیر خلیج فارس، دریای عمان تا دریای سرخ بودند و سامانه‌های پدافندی فعال داشتند و با وجود اینکه آماده بودند، این عملیات صورت گرفت.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) جرئت اقدام و حمله به آمریکا را از ویژگی‌های انحصاری عملیات وعده صادق دانست و گفت: روس‌ها در ادوار مختلف جنگ سرد هیچ‌گاه جرئت حمله به آمریکا نداشتند و خود این اتفاق خیلی‌بزرگی است. به این ترتیب عملیات وعده صادق نقطه عطف ما برای تبدیل شدن به یک قدرت بین‌المللی و جهانی بود.

حسنی‌آهنگر افزود: در نتیجه این عملیات جهان ما را به عنوان قدرت برتر پذیرفت و پیام‌های بعد از این عملیات و اتفاقات بعد از آن نشانگر همین موضوع است. سایر ابرقدرت‌ها این نقاط عطف را مانند ما طی کرده بودند و وعده صادق ما را به مرز قدرت بین‌المللی رساند.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از این قدرت کار فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها بوده که پیشتر زیر نظر سردار حسن تهرانی‌مقدم و امروز زیر نظر سردار حاجی‌زاده فعالیت می‌کنند. البته بر اساس داشتن کرسی‌های نخبگی می‌خواهیم به قدرت بین‌المللی برسیم و دنبال کشورگشایی نیستیم.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) گفت: نظام رتبه‌بندی دانشگاهی جهانی را آمریکایی‌ها طراحی کردند، برای هدایت مدیریت دانش در جهان است که نظام سلطه طراحی کرده و برای خودشان نظام فاخری است تا بتوانند با منطق خودشان بر جهان تسلط پیدا کنند.

حسنی آهنگر اضافه کرد: در دانشگاه امام حسین (ع) تلاش کردیم از این فضا خارج شویم و آینده جدیدی را خودمان کشف و ترسیم کنیم که مطالبه مقام معظم رهبری است. می‌کوشیم نظام مسائل انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران را در حراست از انقلاب اسلامی استخراج کنیم.

کد خبر 6092331

دیگر خبرها

  • قیام طوفان‌الاقصی از غزه آغاز شده اما تداوم آن به صورت جهانی است
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • بازداشت سازنده صفحه جعلی یک خواننده معروف در اینستاگرام
  • سازنده صفحه جعلی از یک خواننده معروف در اینستاگرام دستگیر شد
  • شکایت خواننده معروف به پلیس فتا | گرداننده صفحه اینستاگرام دستگیر شد
  • فیلم/ حال و هوای دانش‌آموزان عراقی در حرم اباعبدالله(ع)
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم